lördag 7 mars 2015

Mera Kickbike

Idag när jag skulle ut och gå med Misha så tog vi med vår nya Kickbike. Det var ett bra sätt för Misha att vänja sig vid sparkcykeln. Han fick springa bredvid istället för att dra och tyckte att det var kul när matte hade lite mera fart.

Här kommer Misha och jag

Det är lite träning att komma på hur man bäst och snabbast byter fot så man sparkar jämt med båda benen. Och vill man kan man ju alltid träna lite balansträning också!



Vi passade även på att testa vår Kickbike på många olika underlag förutom vanliga vägar. Den funkade riktigt bra både på fältet, i skogen och leriga skogsvägen. 





Ok, över stenmuren och när det blev för lerigt så kändes det säkrast att dra cykeln. Någon frågade mig varför det inte går lika bra med en vanlig cykel. Visst är det jättemysigt att cykla också men i terrängen känns Kickbike säkrare. I alla fall denna som är riktigt stadig, med breda räfflade däck och gediget byggd. Den vi använt idag är Kickbike Cross Max 20V . Jämfört med en vanlig cykel så är det närmare marken och det går snabbt att hoppa av eller kontrollera cykeln. Ska hundarna sen dra då vet jag inte om jag hade velat sitta på en vanlig cykel, inte ute i skogen i alla fall. 


Än så länge är vi bara Kickbike amatörer, så ni som hållit på länge får gärna dela mer er av era erfarenheter och tips.

söndag 1 mars 2015

Barmark betyder dags för Kickbike - eller?

Eftersom snön smällt bort har vi parkerat vår Kickspark och istället plockat fram våra Kickbikes. CSiGORAs hundbutik har nämligen tagit hem två modeller av Kickbike som demo-exemplar för den som vill testa och prova. Själv ville jag ta hem Kickbike mest av egoistiska skäl då jag har fibromyalgi och rörliga leder samt problem med smärtor i ryggen. Jag har hört att just träning med Kickbike är särskilt bra för att bygga upp musklerna i ryggen, särskilt nedre ryggmusklerna. Och om jag kan träna mig själv samtidigt som hundarna så blir det ju en dubbel vinst!


Men just idag var inte särskilt behagligt. Väl ute så börjar det snöa och blåsa rejält. Vi sparkade ändå på och jag gillar verkligen de breda hjulen och svikten på dessa sparkcyklar. Det är skönt att kunna sträcka ut och jobba med hela kroppen samtidigt som man kan vila. Det gäller också att hitta ett bra system så att man byter fot på ett behaglig sätt och inte snedbelastar.

Idag fick pulin Rufus följa med för första gången. Han fick börja med att vänja sig vid cyklarna och selen. Han fick testa att dra på en raksträcka asfalt. Nu är inte Rufus hunden som drar i koppel normalt fall så när det tog emot i selen ville han stanna upp. Så vi tränade med någon framför som lockade honom. Fortast gick det när Rufus drog mig och hans matte agerade hare! Tur att det finns broms att reglera farten med!


De modeller vi testat är del Kickbike Cross Max 20 HD med hydrauliska bromsar. Det är den senaste modellen och den bästa i sitt slag. Perfekt för flerspann och stora starka hundar. Idealiskt för kuvasz. Våra kuvasz har dragit mycket genom åren men har tidigare har vi bara kört med vagn och skaklar.

Kickbike Cross Max 20 HD
Det här blir ju ett helt nytt sätt att dra. För våra puli och för mindre hundar så behövs egentligen inte denna modell. Då räcker det med Kickbike Cross Max 20V. Den har V-bromsar som vi tycker funkade jättebra med våra puli. Nu har vi inte börjat köra 2-spann med dem ännu men jag tror det kommer räcka ändå.

Kickbike Cross Max 20V

Om någon har vägarna förbi Växjö/Lammhult får ni gärna komma förbi och testa cyklarna. Det är dock enbart dessa två cyklar som finns färdigmonterade, men alla färger och modeller går att beställa hos CSiGORA.


Dessa sparkcyklar kommer vi ha så kul med men vi hoppas på lite bättre väder! Då ska vi bege oss ut på skogsvägarna både med och utan hund! Själv är jag lyrisk då rörelserna med Kickbike inte är lika statiska som vid vanlig cykling, min rygg har också svårt att klara av att jogga då det bli för stötigt. Jag har även fått lära mig att man gärna kan lyfta knäna högt när man sparkar, vilket är bra för både mag- och ryggmuskler. Det är mer ansträngande än man tror och att det finns de som kört Kikbike hela Tour De France-sträckan - det imponerar!

Fick bilderna nedan av Emma Olsson som kör 2-spann med sina Goldendoodles plus en liten i släptåg. Hon föredrar Kickbike Cross Max 20V och tycker att de bromsarna fungerar utmärkt, om inte bättre, då de är väldigt stabila och hållbara även i tuffare terräng. Även på snöiga vägar! Tack för bilderna Emma!




I CSiGORAs hundbutik finns cykeln ovan enbart i svart i lager men skulle du vilja ha den fina färgen som Emma har ovan så ska vi se om det inte går att ordna. Meja då: info@csigora.com

Nåja, om det ska hålla på och snöa som det har gjort idag blir det väl dags att plocka fram sparken igen!